• Pvc i Aluminijumska Stolarija Beograd, Adaptacije Stambenog i Poslovnog Prostora
  • Klizna Stolarija Alumil i Etem
  • Alu i Pvc Roletne, Komarnici, Venecijaneri, Trakaste zavese
  • Sigurnosna Ulazna i Garažna Vrata
  • Zastakljivanje Terasa i Lođa
Previous Next
Proizvodi na akciji Ulaz za saradnike Kako uzeti mere Garancija i kvalitet Servisiranje i održavanje Kreditiranje Zatražite ponudu Ušteda energije potrebne za grejanje Pronađite nas na Fejsbuku!

5 posto popusta na upite preko mejla!

Zimska akcija tokom februara -25% popusta na PVC stolariju!

Web Dizajn pravljenje sajtova

Kredit za energetsku efikasnost Banca Intesa

Renoviranje i adaptacije stambenih i poslovnih prostora stanova

Ko je na mreži: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Toplotna izolacija kuće i znatna ušteda  

Želite li da smanjite troškove za grejanje koji čine i do 3/4 troškova za energente u vašem kućnom budžetu - postavite ili povećajte debljinu toplotne izolacije, te obavezno zamenite prozore sa pvc ili alu stolarijom i niskoemisionim staklom punjenim argonom. Dodatnu izolaciju možete dobiti i postavkom aluminijumskih roletni koje su punjene poliuretanom i čine izvrsnu toplotnu i zvučnu izolaciju.

To se pogotovo odnosi na porodične kuće bez fasade, te one koje su građene bez toplotne izolacije. Najpovoljniji način spoljašnje toplotne izolacije je stiropor u debljinama 3-5 cm ili više. Ovu vrstu izolacije možete i sami postaviti ukoliko je objekat prizeman a  u suprotnom, treba angažovati neku firmu specijalizovanu za te vrste poslova. 

Toplotna izolacija ne samo da smanjuje gubitke u zimskom periodu, već omogućava da se u letnjem periodu vaša kuća ne pregrejava. Na taj je način je moguće izbeći u potpunosti ugradnju klima uređaja, ili će njihov kapacitet i potrošnja energije biti znatno manji nego za neizolovanu kuću. Prilikom adaptacije kuće, prvo dobro toplotno izolujte kuću. Kotao i radijatori koji su potrebni za vaš sistem grejanja biće manjeg kapaciteta, pa će i početna investicija za sistem grejanja biti manja. 

Termoizolacija kuće kamenom vunom
Izolacija kamenom vunom: 

Prilikom adaptacije fasade, nemojte propustiti priliku da ugradite toplotnu izolaciju. Dodatni troškovi za toplotnu izolaciju su oko 15 - 20 evra po m2 što čini 20-40% od ukupnih troškova adaptacije fasade. Postavljanjem toplotne izolacije sa spoljašnje strane zida rešićete i probleme sa kondenzacijom pare (od kuvanja, tuširanja, sušenja odeće) koja se javlja zbog niske temperature zida, te nastanak gljivica i buđi. Takođe će i toplotni ugođaj u prostoru biti bolji zbog povećane temperature zida. 

termoizolacija kuće sa stiroporom
Izolacija stiroporom: 

Toplotna izolacija štiti zgradu od štetnih spoljašnjih uticaja i njihovih posledica (vlaga, smrzavanje, pregrejavanje) čime joj se produžuje vek trajanja.
Na kvalitet toplotne izolacije zidova utiče debljina izolacijskog sloja, te provodljivost materijala λ (W/mK). Kao izolacijski materijali najčešće se koriste kamena i staklena vuna, te polistiren (stiropor). Većina uobičajenih materijala za toplotnu izolaciju ima toplotnu provodljivost λ = 0,030-0,045 W/mK. Zapamtite: što je vrednost λ manja, to toplotna izolacija ima bolje karakteristike


Više možete pročitati na ovom linku:

Sigurnosna protivprovalna vrata sa ugradnjom i garancijom

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxPinterest